Driedaagse uitstap naar Sluis en omgeving in mei 2016.

Naar jaarlijkse gewoonte en met de medewerking van een drietal clubleden hebben de leden van WTC IDEGEM eens te meer genoten van een prachtig verlengd weekend. Op vrijdag 20 mei 2016 waren er 10 moedigen, waaronder ook dames, met de fiets naar Sluis gereden. ‘s Anderendaags hebben nog 10 leden ons vervoegd en werd voor ons een GPS wandeling uitgestippeld, die ons leidde naar bezienswaardigheden uit de omgeving. Uit de namen van de  bezienswaardigheden dienden bepaalde letters te worden weerhouden om uiteindelijk, via een Zweeds raadsel,  de naam te onthullen van de toeristische bezienswaardigheid, die we op zondagnamiddag gingen bezoeken. Op zaterdagnamiddag werd er een fietstocht van ongeveer 20 km voorzien naar een gezellig volkscafé waar we ons gedurende een paar uren konden vermaken met gekende en minder gekende volksspelen. Een heerlijke pannenkoek en passende koffie konden hierbij niet ontbreken. Tijdens diezelfde fietstocht hebben we tevens de unieke Schellemolen bezocht.

‘s Avonds werd ons in het hotel een heerlijke maaltijd aangeboden met nadien een ludieke gezelschapsactiviteit. Op zondagvoormiddag hebben we genoten van de bezienswaardigheden van het stadje Sluis om daarna te vertrekken naar een struisvogelboerderij voor een geleid bezoek en een lunch in buffetvorm.

Kortom een prachtig geslaagd weekend dankzij de inzet van Jan, Nelly en Hedwig waarvoor onze oprechte dank vanwege het bestuur.